Over ons

Wij ondernemen met passie en zetten in op verborgen potentieel bij onze werknemers én in de natuur!

Pro Natura is een sociale en duurzame onderneming met ruim 180 medewerkers gevestigd in Eeklo, Vilvoorde en Pamel.

Meer en betere natuur

Al meer dan 25 jaar kunnen overheden, bedrijven en particulieren bij ons terecht voor de aanleg van biodiverse belevingsnatuur en voor professionele oplossingen op maat om hun groengebieden ecologisch te beheren. Bedrijventerreinen en (park)tuinen worden door Pro Natura omgetoverd tot groene oases waar ook vlinders en vogels zich prima in hun vel voelen. Ruim 29 gemeenten doen reeds beroep op Pro Natura om hun natuur- en landschapsbeheer te plannen, uit te voeren en te onderhouden. Lees hier meer over onze diensten.

Werk op maat

Van tijdelijke werkervaring en opleiding op de werkvloer naar duurzame jobs in de sector: dat is ons doel. Pro Natura is een leer-en werkervaringsplek voor iedereen die moeilijk aan een job geraakt. We halen het beste uit elke medewerker en gaan op zoek naar een match op maat van de individuele medewerker en de toekomstige werkgever. We werken hiervoor samen met de VDAB, de OCMW’s, justitiehuizen en scholen uit de streek. Werkgevers, ontdek hier onze kandidaten.

Innovatieve oplossingen

Innovatie is bovendien hét codewoord bij Pro Natura. Onze innovatiecel zet de biogebaseerde economie op de kaart en onderzoekt circulaire oplossingen voor groenafval. Lees hier meer over onze innovaties

Onze missie: Werk maken van Natuur

STRATEGIE

Duurzaam, divers & maatschappelijk verantwoord

Werken aan kwaliteit betekent bij Pro Natura steeds opnieuw kiezen voor een duurzaam beleid voor zowel onze medewerkers als onze klanten.

Sociale flexibiliteit en betrokken begeleiding reflecteert de kwaliteit in ons tewerkstellingsbeleid. Binnen onze dienstverlening is onze ecologische expertise op maat van de behoeften van de klant de bepalende factor voor kwaliteitsgarantie. Ten slotte streven we met onze innovatieve projecten steeds naar een kwaliteitsvolle samenwerking met andere bedrijven (al dan niet uit de sociale-economie) en universiteiten.;

We scherpen het ambitieniveau van onze kwaliteitsdoelen continu aan om verder te evolueren tot een performante en duurzame organisatie.

Tot onze doelen behoren:

  1. De continuïteit van de werking verzekeren door te evolueren naar een innovatieve arbeidsorganisatie met zelfsturende teams;
  2. Blijven investeren in een kwaliteitsvol activeringsbeleid voor kansengroepen;
  3. De interne processen performanter en efficiënter maken door digitalisering;
  4. CVBA’s CASE (Centrale Aankoop Sociale Economie) en INNEC (Innovatie in Natuur en Ecologie) groeien in de komende periode uit tot gezonde en rendabele bedrijven;
  5. Bijdragen aan een circulaire en biogebaseerde economie door het produceren van grondstoffen uit biomassa.

Lees hier over ons Qfor kwaliteitslabel.

De structuur

Pro Natura startte in 1993 met de realisatie van “Werk maken van Natuur !”. Meer dan 25 jaar later weerspiegelt dit duurzaam en sociaal gedachtegoed zich nog meer dan ooit tevoren in de dagdagelijkse werking van Pro Natura.

Ons netwerk bestaat uit 2 vzw’s en een CVBA. Het management gebeurt via een managementvennootschap:

  • Pro Natura Sociale Werkplaats vzw: werking in Eeklo, Vilvoorde en Pamel
  • Pro Natura vzw: werking in Eeklo, Vilvoorde en Pamel
  • INNEC CVBA: werking in heel Vlaanderen
  • BVBA Pronat: management van de groep Pro Natura

Onze geschiedenis

Start

1993

Start economisch impulsproject ‘Regionaal Landschap als hefboom voor duurzame streekontwikkeling’ van vzw Natuurreservaten.

1993 herisemmolen zw

1994

Eerste samenwerkingsovereenkomst met de Provincie Vlaams-Brabant, Haviland, en enkele gemeenten als opstart van het Regionaal Landschap Zenne, Zuun, Zoniën

1994 04 proeverij 12 zw

Ons team

We zijn trots op een uitgebreid team van meer dan 180 fantastische medewerkers (waarvan 75% arbeiders). Hieronder vind je de contactpersonen waarmee jullie operationeel het meest in contact komen. Op zoek naar een andere medewerker? Contacteer ons!

Directie

Ondersteunende diensten

Onze partners

In 2022 rapporteren we alweer ons fameuze duurzaamheidsverlsag. De eerste drie duurzaamheidsrapporten werden door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) verkozen tot ‘beste duurzaamheidsrapport – andere organisaties’.


Heb je een klacht? Dan kan je die indienen via [email protected]

Download het rapport

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief