Nieuws

Veel geblaat bij Pro Natura

Voor onze herders en veel van onze schapen was het de eerste keer aflammertijd. Het was dan ook spannend uitkijken naar dit nieuwe leven. 80 voskoppen en 20 mergerlanderschapen waren 146 dagen zwanger, en vandaag hebben ze bijna allemaal al gelammerd: een fotoreportage waardig.

Herderin Sara volgde als een ware vroedvrouw de geboortes op de voet (op 1 nacht soms 19 lammetjes). "Enkele lammetjes hebben het helaas niet overleefd. Maar vandaag huppelen er al meer dan 120 lammetjes vrolijk in de wei en dat is natuurlijk met dit schitterend lenteweer heel schattig om te zien. Ik merkte bij sommige ooien toch wel dat het voor hen de eerste keer was dat ze mama werden. Zo keken enkele schapen na de bevalling niet om naar hun lam of bemoederden het lam van hun zus ipv hun eigen lam. Hierdoor hebben we 1 weesje dat we met de papfles voeden en 1 Voskopmama die een Merglanderlam speent."

De mama's en lammetjes blijven nog tot april veilig en warm in de stal. Daarna start het begrazingsseizoen en gaat de kudde mee met onze herders en hun honden op tocht voor onze verschillende begrazingsprojecten. Maar eerst nog wat genieten van mama's melk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief