Nieuws

Van de bank naar het veld

Vorige week donderdag kregen we hulp vanuit een onverwachte hoek…

10 werknemers van Belfius kwamen onze vestiging in Vilvoorde versterken. En dat deden ze niet zomaar. Het initiatief kaderde in een tweedaags leiderschapsprogramma. Belfius wil hiermee de ‘leiders van morgen’ vormen. Binario, een organisatie gespecialiseerd in het organiseren van duurzame en sociale leertrajecten voor bedrijven, bracht hen in contact met ons.

’s Middags gingen we van start met een korte kennismaking en lichte lunch. Vlak daarna werden de Belfiussers op sleeptouw genomen door onze ploegen. Poelen ruimen in Grimbergen en Japanse duizendknoop bestrijden in Vilvoorde, niet de minste werkjes! ‘s Avonds keerden ze moe maar voldaan terug om de dag te overlopen.

Diversiteit op de werkvloer

Deze teamdag stond in het teken van diversiteit op de werkvloer. Vanzelfsprekend wanneer een diverse organisatie als Pro Natura op het programma staat. Maar Belfius zond ook bewust een heterogene groep op pad: de helft minder dan 5 dienstjaren en de andere helft meer dan 25 jaar dienst. Een goed recept voor een kennisuitwisseling op verschillende niveaus.

Brainstormen

Benieuwd welk gevoel er op het einde van de dag heerste? Wel, woorden zoals respect, collegialiteit, vertrouwen, zelfsturend, teamwerk, openheid,… werden verzameld op een brainstormbord. We lijken meer gemeen te hebben dan we eerst dachten. Mooie woorden die ons sterk maken om het hoofd te bieden aan de verschillende uitdagingen waar onze sector voor staat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief