Nieuws

Terugblik op een geslaagde jaarvergadering INL

Een week geleden vond de jaarlijkse INL vergadering plaats. Het werd een gevarieerde namiddag met een flinke dosis INL-nieuwtjes, een gezonde portie beweging én een receptie rechtstreeks uit de natuur…

INL in’t kort

INL, kort voor: ‘Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen’, duidt op onze samenwerking met de Provincie Vlaams-Brabant om de biodiversiteit in het arrondissement Halle-Vilvoorde te vrijwaren. Dit doen we door ploegen ter beschikking te stellen die kleine landschapselementen beheren, natuurgebieden inrichten en aan soortenbescherming doen. Maar ook het informeren van de bewoners en andere belanghebbenden via inspraakmomenten, infoborden en workshops en het zoeken naar extra subsidie/financieringsmiddelen zitten standaard inbegrepen in ons INL-pakket.

In Halle-Vilvoorde nemen 25 gemeenten deel aan deze samenwerking en zijn er 8 ploegen actief. Dat zijn Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Londerzeel, Machelen, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem en Zemst.

Meer info: http://pronatura.be/diensten/detail/inl

Not just another meeting…

Dit jaar doorbraken we het standaard infomoment met een origineel terreinbezoek.

In het kader van de Car Free Day (waar Pro Natura steeds actief aan deelneemt) werd een tocht van 6 km afgelegd naar het Renbaanwijkpark en de Smissenboswaterloop in Dilbeek. Een natuurgebied van grote ecologische waarde met een hoge betrokkenheid van wijkbewoners, tot stand gebracht door onze ploegen. Bij aankomst volgde een rondleiding met een woordje uitleg. De wandeling mondde uit in een receptie waar verse hapjes uit de natuur geserveerd werden. Als afsluiter werd een machtig bijenhotel ingehuldigd gekoppeld aan een fotosessie met alle partners.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief