Nieuws

Pro Natura wint Award Duurzaamheidsverslag met beste impact

Awardshow met een twist

Het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) vierde dit jaar de 20ste verjaardag van de Awards voor het Beste Belgische Duurzaamheidsverslag. En dat deden ze door een twist aan de bestaande formule van Awardshow te geven! De jury verkoos het beste eerste duurzaamheidsverslag: dat van Elia. En nomineerden 5 beste impact verslagen. Pro Natura, Protos en FOD Economie in de categorie ‘andere organisaties’ en de ‘grote organisaties’ Umicore en Solvay. Het publiek had het deze keer voor het zeggen! Zij stemden na de overtuigende presentaties van de genomineerden op het verslag met de meeste impact.

De impact van Pro Natura!

De vorige edities vielen we twee maal in de prijzen. En ook deze keer mochten we met de overwinning naar huis! Gewaagd aan onze concullega’s Protos en FOD Economie haalden we maar net de award binnen. In de categorie ‘grote organisaties’ sleepte Umicore de award in de wacht. Proficiat aan alle deelnemers en genomineerden!

Wat vond de jury van ons rapport?

The Juryde overtuigende presentatiese fair and transparent report of Pro Natura. It is transparent also on challenges. The report is nice to read, well presented and clear, concise and well structured. It is also well balanced and reflects a sound selection of material topics. The value chain is also included into the assessment on materiality. The report is nicely linked with the GRI G4 guidelines and the SDG’s. Pro Natura also provides a clear overview of its intended impact in the coming years in a SMART way.

De jury apprecieerde de eerlijkheid en transparantie van ons rapport. Vooral de transparantie over onze uitdagingen. Het verslag leest vlot, is goed gepresenteerd en duidelijk, beknopt en gestructureerd. Het is bovendien gebalanceerd en bevat een goede selectie van materiele topics. De waardeketen werd ook opgenomen in de beoordeling van materialiteit. Het rapport is goed gekoppeld aan de GRI G4-richtlijnen en de SDG's. Pro Natura geeft ten slotte ook op een verstandige manier een duidelijk overzicht van de beoogde impact in de komende jaren.

Download hier de volledige juryfeedback

Lees hier ons duurzaamheidsverslag

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief