Nieuws

Pro Natura wint Award voor beste duurzaamheidsrapport

Dinsdag werden tijdens een netwerkevent op de KBC-hoofdzetel de jaarlijkse Awards for Best Belgian Sustainability Reports uitgereikt. De Awards stimuleren en bekronen ondernemingen en organisaties die op transparante en innovatieve wijze communiceren over hun economische, sociale en milieuambities en resultaten. Voor de editie 2015 werden de selectieprocedure en de beoordelingscriteria voor het eerst volledig gebaseerd op de internationaal aanvaarde GRI G4-Guidelines.

Uit de 58 ingediende rapporten koos de jury dit jaar ook Pro Natura als winnaar in de categorie ngo. De jury is onder de indruk van het heel duidelijke en evenwichtige rapport van Pro Natura.

“Pro Natura is oprecht en eerlijk (bv. geeft mislukkingen toe en vermeldt eveneens projecten die on hold werden gezet), hetgeen het rapport heel authentiek maakt. De betrokkenheid van de stakeholders is verankerd in de bedrijfsactiviteiten en het verslag voorziet in een hoge graad van vergelijkbaarheid in de tijd.”

MVO?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Daarom streven we naar transparante communicatie met onze stakeholders. En dat doen we via het opstellen van duurzaamheidsdoelstellingen, het meten en opvolgen van onze prestaties op vlak van people, planet en profit en door het publiceren van een duurzaamheidsverslag.
De fundamenten zijn gelegd. Vanaf heden kunnen we focussen op concrete acties en realisaties. Het verlagen van het ziekteverzuim of het verhogen van de veiligheid op de werven, het betrekken van onze nieuwe kansenmedewerkers bij beslissingen en het ontwikkelen en uitvoeren van een mobiliteitsbeleid zijn maar enkele voorbeelden hiervan.

Andere winnaars

• Solvay in de categorie 'grote organisaties';
• Cap Conseil in de categorie 'KMO's';
• In de categorie ‘andere organisaties’ eindigden FEVIA en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling ex aequo als finalisten

Meer info

Over de awards en het verslag van de jury

Over ons duurzaamheidsrapport

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief