Nieuws

Pro Natura in het nieuws

In de rubriek "Wat zeggen ze over ons" kan je alle persberichten over Pro Natura volgen die in de digitale boekskes verschijnen.

Deze week was het bijzonder druk in de redactielokalen van het Pajottenland, want maar liefst drie gemeenten nodigden de pers uit om hun projet voor te stellen.

 • In Strombeek-Bever (Grimbergen) kreeg het Pastoor Claeshof een onderhoudsvriendelijke beplanting
  De herinrichtingswerken werden uitgevoerd door onze sociale werkplaats. ‘Problematische’ beplantingen werden vervangen door meer aangepaste onderhoudsvriendelijke beplantingen die minder afval veroorzaken bij het beheer. Bij de plantkeuze ging de aandacht naar de esthetische en sociale functie van openbaar groen, de duurzaamheid en de veiligheid.
 • In Pepingen ligt het kerkhof er netjes bij
  Op het kerkhof van Pepingen werden aanpassingswerken uitgevoerd en het kerkhof zelf kreeg ook een opknapbeurt. Mindervaliden kunnen vlotter het kerkhof bezoeken. Er werd ook een foetusweide aangelegd. Ook hier zorgde onze sociale werkplaats voor de make-over.
 • In Steenokkerzeel werd het gezamenlijk bermbeheerplan voorgesteld
  Dertien gemeenten stappen in het project van de provincie Vlaams-Brabant om gezamenlijk de opmaak van bermbeheerplannen en de uitvoering ervan te realiseren.
  Vanzelfsprekend vraagt bermbeheer onderhoud. Samenwerking en samenaankoop drukt de kosten en is ook tijdsbesparend. De overeenkomst wordt toegepast op een bermbeheer van 1234 kilometer. De INL-ploegen van Pro Natura zorgen voor de maaiwerken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief