Nieuws

Ingepakte beuk

Dit is Oran, werfleider bij Pro Natura. Enkele weken geleden vertoefde hij een paar uren hard werkend in een reuzegrote oude beuk in een privébos in Bellingen. Vroeger werd die omringd door populieren. Hun beste tijd zat erop en ze werden geveld. De statige beuk bleef onbeschermd achter en begon tekenen van zonnebrand te vertonen. Zo stoer en toch niet opgewassen tegen hitte. Pro Natura schoot in actie.

Oran zwachtelde de stam helemaal in met brede jute doeken die hij bovenaan met de grootste omzichtigheid veilig vastniette. Hij zegt zelf dat het een paar plezante uren waren, daar in die beuk. Als een vis in het water voelde hij zich, maar dan hoog en droog. Wanneer hij in geuren en kleuren vertelt hoe hij zwachtelend en zwetend de boom afdaalde, hoor je de voldoening van een fiere redder. Terecht. Al twee jaar volgt hij een wekelijkse opleiding tot boomverzorger en bij Pro Natura zet hij die kennis om in praktijk.

Voor deze reddingsactie werd Oran bijgestaan door Pascal, coördinator en instructeur van ons Europees erkend opleidings- en examencentrum kettingzaag. Beide redders zijn blij dat er aan deze actie geen kettingzaag te pas kwam. Wel een pak doorgedreven kennis, deskundigheid en expertise, een flinke dosis liefde en heel wat jute.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief