Nieuws

Nieuwe aanwinst voor de sociale economie: CASE!

CASE, kort voor Centrale Aankoop Sociale Economie, is een nieuwe coöperatieve onderneming die tot doel heeft om sociale economiebedrijven te laten besparen op (aankoop)kosten, zodat ze meer financiële middelen overhouden om te investeren in sociale tewerkstelling.

CASE al meteen succesvol

Op drie locaties in Vlaanderen werd CASE voorgesteld aan beleidsverantwoordelijken en aankoopverantwoordelijken binnen de sector sociale economie. CASE kwam tot stand op initiatief van INNEC cvba (= spin off binnen de groep Pro Natura) en Hefboom cvba.

Alle bedrijven uit de sector sociale economie in Vlaanderen kunnen aansluiten bij de coöperatie door aankoop van één aandeel. Ook andere ondernemingen met een uitgesproken sociaal of maatschappelijk doel, kunnen vragen om aan te sluiten. Door de aankoopvolumes van de aangesloten bedrijven te bundelen, kan CASE belangrijke kortingen bekomen en raamcontracten afsluiten met producenten van grondstoffen, materialen en gereedschappen die vaak gebruikt worden binnen onze sector. Het is logisch dat vooral de kleinere bedrijven baat hebben bij deze krachtenbundeling. Maar uit de eerste resultaten blijkt dat ook de grote sociale economiebedrijven belangrijke besparingen kunnen realiseren dankzij CASE.

Zo kreeg maatwerkbedrijf Nevelland (regio Gent–Eeklo) op de aankoop van een bestelwagen zomaar 4.600 euro extra CASE-korting, bovenop de 14.000 euro korting die ze zelf al hadden bedongen bij hun vertrouwde dealer.

Een 5-tal productengroepen kan je rechtstreeks aankopen in de CASE-webshop: gesteeld handgereedschap, fietsen, werkschoenen, werkkleding en PBM. Voor alle andere producten verloopt het aankoopproces volledig en rechtstreeks tussen de lokale dealers (naar keuze) en het sociaal economiebedrijf.

Benieuwd wat CASE voor jouw onderneming kan betekenen? Meer info bij Vicky en Geert van CASE: 09 224 14 01 of op de website www.case.vlaanderen

De aanwezige bedrijfsleiders tijdens de voorstelling te Sint-Niklaas (22 maart) waren alvast enthousiast!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief