Nieuws

Natuureducatieve voetbalvelden in Vlezenbeek

13 maart hielpen een 50 tal leerlingen van het 4de leerjaar van de Ave Mariabasisschool ons met de aanplant van de natuurzone aan de Vlezenbeekse voetbalvelden. Met veel jeugdig enthousiasme kregen 350 inheemse bomen en struiken een plekje langs de velden.

In 2017 kocht de gemeente Sint-Pieters-Leeuw de terreinen aan de Inkendaalstraat in Vlezenbeek waar voetbalploeg SK Vlezenbeek zijn thuisbasis heeft. De gemeente wil deze sportinfrastructuur beter integreren in het landschap en de natuurwaarden van de beekvallei versterken. Samen met ons maakte ze een ontwerp om de omliggende ruimte om te vormen tot een waardevol recreatiegebied.

Naast een wadi - een laagte waarin het regenwater zich kan verzamelen en in de bodem kan infiltreren - worden ook een wandelpad, een speelzone, een hooiland, bloemenweides en houtkanten met streekeigen bomen en struiken aangelegd. Deze plek is vrij toegankelijk voor het groot publiek. Via verschillende activiteiten met ondermeer de voetbalclub en de school wil de gemeente de betrokkenheid vergoten. Zo kan de natuurzone binnenkort een aangename plek worden voor groot en klein!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief