Nieuws

Moestuin van onze mannen van arbeidszorg in volle bloei

Arbeidszorg voorziet tewerkstelling voor mensen die moeilijk werk vinden in het gewone en het beschermde tewerkstellingscircuit. Zij kunnen met behoud van hun vervangingsinkomen zinvol werk uitvoeren dat aangepast is aan hun mogelijkheden. Het gaat om vrijwillig werk onder begeleiding.

Ik noem hen stiekem onze huismannen omdat ze de beste soep maken, de groentetuin onderhouden en ervoor zorgen dat "den hof" in Eeklo er pico bello uitziet. Maar ze doen zo veel meer dan dat: houten hekken maken, omheining in elkaar steken en herstellen, huis isoleren, schilderen, hout stapelen, schapen eten geven,... Kortom ze maken zich hier in Eeklo al behoorlijk onmisbaar. Tijd voor wat extra promotiegeweld.

Voor Tonny en Peter is buitenwerken best vermoeiend: met een kapotte knie en een haperende rug is het niet altijd evident om met een zware kruiwagen te sleuren. Hun droom is zelfstandig te beginnen in de horeca of als koerier. Maar het moet niet allemaal om het geld draaien. Peter zijn grootste wens is een gezonde knie zodat hij weer kan doen wat hij wil: werken met dieren. Misschien zien we hem ooit nog bij Pro Natura beginnen als herder:)

Ze zijn blij dat Arbeidszorg bestaat om geleidelijk weer in het ritme van de maatschappij te komen en werkattitudes aan te leren. Ook dankzij de begeleiding van Jonathan leren ze wat nieuwe werktechnieken bij, al mag dat best wel wat meer zijn. Zo kunnen ze doorstromen naar een gewone betaalde job. Rafaël heeft na drie maanden Arbeidszorg bij Pro Natura een leuke job gevonden bij Loca Labora.

En wij in Eeklo zijn natuurlijk dolgelukkig met die dagverse soepjes en salades uit de tuin.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief