Nieuws

Kom naar de workshop omzetting van biomassa naar energie

Op donderdag 18 april organiseert de provincie Vlaams-Brabant i.s.m. UGent een workshop rond het omzetten van organisch materiaal in energie op bedrijven binnen de provincie. Deze interactieve bijeenkomst is in de eerste plaats bedoeld voor bedrijven die reststromen hebben, van oogst- en verwerkingsafval tot hout en maaisel van omliggende terreinen. Daarnaast zijn ook bedrijven welkom met een energievraag die zij op een klimaatvriendelijke wijze willen invullen. Ook intermediaire organisaties kunnen veel opsteken.

Biomassa als nevenstroom van een productieproces vormt voor vele bedrijven een knelpunt. De provincie Vlaams-Brabant heeft zich via het Europese project ARBOR geëngageerd om hiervoor oplossingen aan te reiken. Een mogelijkheid is anaerobe vergisting, één van de meest energie-efficiënte technieken voor bio-energie productie.

In drie verschillende deelprojecten binnen de provincie wordt gekeken naar de valorisatie van reststromen via voorafgaande vergisting:

  • Project 1: Het opzetten van een synergiepark - i.s.m. de intercommunale Ecowerf
  • Project 2: Haalbaarheidsstudie kleinschalige vergisting op nevenstromen van een witloofbedrijf - i.s.m. de Nationale Proeftuin Witloof
  • Project 3: Integratie van sociale economie in biomassa-sourcing - i.s.m. Pro Natura vzw

Waar en wanneer? Donderdag 18 april van 13u30-17u15 in Provinciehuis in Leuven

Schrijf je in op: http://www.mikkmo.be/paginas/activiteiten_detail.php?agenda_ID=6

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief