Nieuws

Koesterburen voelen zich thuis rond sporthal van Gooik. Inhuldiging natuureducatieve hoek

De akkers rond het nieuwe sportcomplex aan de Processiestraat in Gooik maakten plaats voor natuur. De sporthal en zijn omgeving werden in het landschap geïntegreerd met maximale aandacht voor de biodiversiteit.. Er werden inheemse hagen, houtkanten en bomen aangeplant en bloemen ingezaaid. Er komt een insectenhotel en het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei zal er zwaluwnesten plaatsen..

‘De natuureducatieve hoek is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen sport en natuur. Bovendien is het nu een plek waar de boerenzwaluw, de Gooikse koesterbuur, zich thuis voelt ’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘De aanleg hebben we gesubsidieerd als gemeentelijk natuurproject en werd gerealiseerd door een INL-ploeg van Pro Natura via de samenwerkingsovereenkomst met de provincie en de gemeente’.
Op 5 juni huldigen Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, Michel Doomst, burgemeester van Gooik, Simon De Boeck, schepen van milieu van Gooik, samen met de medewerkers van Pro Natura, de natuureducatieve hoek aan het sportcomplex van Gooik in.
Ze plaatsen samen een infobord en brengen een bezoek aan het mooie stukje groen. De leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool De Oester maken kleine insectenhotelletjes.

Aan Sportcentrum Koornmolen, Processiestraat 15 in Gooik op vrijdag 5 juni 2015 om 10.30 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief