Nieuws

Kloostertuin wordt belevingspark

De voormalige kloostertuin van LIA vzw mag je vanaf heden gerust 'Park', met een hoofdletter P, noemen. Er vonden namelijk indrukwekkende werkzaamheden plaats. Opdrachtgever Regionaal Landschap Schelde-Durme schakelde Pro Natura in voor de grootste brok werkzaamheden zoals vellingen van uitheemse bomen, omheiningen plaatsen, inheemse aanplantingen en meer.

Plantactie

Op donderdag 8/02 werden de werken geconcludeerd met een plantactie voor een steekeigen bosje. Met veel enthousiasme bestormden de Waasmunsterse leerlingen het park om te ontdekken, spelen en vooral boompjes te planten. Meer bepaald 400 boompjes met het label ‘Plant van Hier’ gingen de grond in, waaronder: lijsterbes, eik, berk en populier.

Om de voormalige kloostertuin om te toveren tot een belevingsvol minilandschap, werden onder meer uitheemse bomen en struiken gerooid, 2 speelheuvels aangelegd mét natuurlijke speelaanleidingen en ingezaaid met wilde bloemen, de afsluitingen van de privétuinen vervangen en voorzien van klimplanten. Er kwam ook een zitkring en compostzone, er werd een gloednieuwe trage weg aangelegd en de vijver transformeerde van lusteloos naar bruisend van leven. De saaie gazons werden tot slot omgevormd tot waardevolle hooilanden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief