Nieuws

Gemeente Dilbeek overhandigt koesterster aan Pro Natura

Op donderdag 28 juni werd de koesterster officieel overhandigd door Oliva de Vidts, milieuambtenaar van gemeente Dilbeek. Fred, Alexander, Georges, Niels, Eli en Christoph, de medewerkers van Pro Natura die het project realiseerden op het terrein namen de koesterster trots in ontvangst. Ook de schepen van Sociale Tewerkstelling, Jef Vandervoost, de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant, Lodewijk De Witte en de leden van de Raad van Advies van Pro Natura waren van de partij.

Na een gegidste wandeling doorheen de geboorteboomgaard, de bloemenweide en de pas aangelegde brug, beklonken we de succesvolle samenwerking met een glas Geuze. Zo konden we het Pajottenland ook eens proeven.


In het project ‘De Broekbeekvallei: meer dan één vallei” wordt gewerkt aan het openmaken van een vergeten wandelpad, het knotten van wilgen, de aanleg van een vlindertuin en de aanplanting van een boomgaard. Buurtbewoners, scholen en de wijkraad werken er samen om van de groene buffer met de stad een pareltje van biodiversiteit te maken. Dat maakte dat uit 33 ingediende projecten, Dilbeek als een van de vijf laureaten naar voren kwam.Met het project "De Broekbeekvallei: meer dan 1 vallei" heeft de gemeente Dilbeek één van de vijf koestersterren van de provincie Vlaams-Brabant gewonnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief