Nieuws

Fiets mee voor minder CO2

Iedereen op de pedalen, daar gaan we voor! In april 2019 opende Pro Natura een aantrekkelijk fietsaanbod voor haar medewerkers. Eén maal per jaar kunnen alle ‘Pro Naturianen’ zich (kosteloos) inschrijven voor een elektrische of klassieke fiets. Hiermee kunnen ze woon-werk afstanden en privéverplaatsingen trappen, maar de fiets blijft wel eigendom van Pro Natura. Een minimum aan 100 fietsdagen per jaar om in aanmerking te komen, meer niet. Veel overtuiging voor dit milieubewust en gezond alternatief voor de wagen hadden onze medewerkers niet nodig. En de complementaire fietsvergoeding haalde twijfelaars helemaal over de streep!

FACTS AND FIGURES

  • 64% van de ecologische voetafdruk van Pro Natura bestaat uit transport. Samen verkleinen we onze voetafdruk door o.a. ons woon-werk verkeer te verduurzamen.
  • 15 medewerkers staan door dit initiatief in de startblokken om de fiets als hoofdvervoermiddel te gebruiken i.p.v de wagen of openbaar vervoer.
  • 23 medewerkers wisselen hun eigen stalen ros in voor een gloednieuwe fiets van Pro Natura om vlotjes verder hun woon-werk afstand te fietsen.
  • Samen leggen al onze fietsers dagelijks maar liefst 838 km af, en dat zonder uitstoot!

MET CASE KAN DAT!

Dankzij de Centrale Aankoop voor Sociale Economie (CASE) kon Pro Natura de fietsen voordelig aankopen. Bereken uw voordeel via: www.case.vlaanderen

MEER INFO

Eva Dessers, Communicatieverantwoordelijke Pro Natura, 0476 50 57 40 | [email protected] |

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief