Nieuws

Eco Expo Lochristi

Tijdens de Eco-Expo op zondag 15 april lieten meer dan 60 verschillende verenigingen en standhouders jou proeven van een duurzame wereld. Van zonnepanelen, elektrische auto's, biologische voeding, ecologische kledij tot bouwadvies: je vond er alles voor een ecologische levensstijl. En natuurlijk was ook Pro Natura van de partij.

Pro Natura ondersteunt de gemeente Lochristi bij het uitvoeren van haar natuurbeheersplan. Dankzij deze samenwerking hebben we al heel wat mooie stukjes natuur gecreeërd. Tijd dus om iedereen van Lochristi en daarbuiten te laten weten wat, hoe en waarom wij doen wat we doen.

's Middags demonstreerden onze herders Raf en Leentje hun herderskunstjes. Zo een demonstratie trekt steeds een pak volk en vooral de kinderen waren heel nieuwsgierig en aandachtig. Na een korte voorstelling van Pro Natura en onze schapen nam herder Koen het vlotjes over met weetjes en dergelijke. Voor de demonstratie was een dik kwartier voorzien, maar door de vele vragen en het enthousiaste publiek liep dit uit tot een dikke 2 uur. Veel mensen kijken al uit naar onze geplande begrazing in de Rozelaeredreef in Lochristi.

Klik hier voor meer sfeerfoto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief