Nieuws

Nieuws van bij ons

https://sandbox.pronatura.be/fotogallerij/smart-loops.jpg
Green Loops

GEANNULEERD: we zoeken naar een nieuwe datum, wanneer de veiligheid gegarandeerd kan worden.

Wil je mee richting geven aan circulaire waardeketens zoals het verwerken van groenresten tot bruikbare producten? Kom dan op donderdag 2 december 2021 naar de EcoWerf composteersite. Je kan er jouw idee pitchen om groenresten te valoriseren én doet inspiratie op bij EcoWerf. Zo bouw jij mee aan een slim circulair Vlaams-Brabant.

lees meer

https://sandbox.pronatura.be/photos/241366874_817280648958332_978463416503246748_n.jpg
Win-win: opleidings- en werktraject voor asielzoekers

Paul Koryom (Vilvoorde) en Camara Abdoulaye (Pamel), twee Pro-Natura-arbeiders vertellen je met hun eigen woorden hoe ze bij Pro Natura terecht zijn gekomen. Met hun verhaal zetten we ons opleidings- en werktraject voor bewoners van asielcentra in de kijker. We hopen partners, klanten en andere organisaties (in de sociale economie) hiermee te inspireren. Lees, kijk en ontdek vooral wat Pro Natura met dit vluchtelingentraject bereikt, een win-winproject bij uitstek.

lees meer

https://sandbox.pronatura.be/photos/Zilverlinde3.jpeg
Dag van de duurzaamheid: Pro Natura en haar INL-werking

Het containerbegrip bij uitstek: duurzaamheid. Het verdient een woordje extra uitleg, want bij Pro Natura zijn we dag in, dag uit écht duurzaam bezig. En dan zetten we onze Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen in de kijker, zij vormen een mooie hap van de nieuwekansentewerkstelling binnen Pro Natura. We frissen je geheugen op: wat is INL alweer? En waarom zetten we het in de kijker op dag van de duurzaamheid?

lees meer

https://sandbox.pronatura.be/photos/Workshop-bijenhotel2.jpeg
Voor de bij: tips en tricks van onze ecologen

Regionaal Landschap Brabantse Kouters, de gemeente Wemmel en tal van partners organiseerde afgelopen weekend 'Feest in het landschap', een feest voor fauna en flora, groot en klein. En daar was Pro Natura niet weg te denken: plannings- en projectverantwoordelijke Karen en Jasper hielden samen een stand open die draaide rond biodiversiteit, meer specifiek de bijtjes.

lees meer

https://sandbox.pronatura.be/photos/INL-Liedekerke_stationsomgeving.jpeg
Liedekerke en haar nieuwe stationsomgeving

De stationsomgeving van Liedekerke werd heraangelegd, en hoe? Naast een moderner en veiliger station, wordt de omgeving ook groener. De Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen van Pro Natura en de gemeente Liedekerke zorgen, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, voor meer biodiversiteit in de Liedekerkse stationsomgeving.

lees meer

https://sandbox.pronatura.be/photos/erol-ahmed-wKTF65TcReY-unsplash.jpg
Nature Based Offices - in Première

Pro Natura en materiaalpioniers Circular Matters, Orineo, BC Materials en Fairm nodigen je op 28/09 uit voor "Nature Based Offices - In première": we tonen je graag de biogebaseerde en circulaire materialen voor interieurdesign, die in het project Nature Based Offices getest werden.

lees meer

https://sandbox.pronatura.be/photos/krakenimages-Y5bvRlcCx8k-unsplash.jpg
Groep KiemKracht, een personele unie?

Ze zaten al even met z’n tweeën rond de tafel, maar sinds 1 juni zijn sociale-economieorganisaties Pro Natura en Spoor2 officieel samen in zee gegaan. Niet in de vorm van een daadwerkelijke fusie, maar een personele unie. Een minder gekende term in de volksmond die om een extra woordje uitleg vraagt, want wat houdt dat precies in?

lees meer

https://sandbox.pronatura.be/photos/kohle_small2.png
Three C project en Pro Natura: inclusief, innovatief, circulair

Het Interreg North West Europe (NWE) Three C project, krijg je het in een adem uitgesproken? Je went er best aan, want met dit project gaat Pro Natura nog even aan de slag. Hierbij werken we samen met diverse partners om de momenteel onderbenutte biomassa verder te verwerken en op te waarderen in een biomassa hub, de zogenaamde CC-Hub. We lichten het je graag even toe.

lees meer

https://sandbox.pronatura.be/fotogallerij/Eeklo_agroforestry_humusbiodoerderij.jpg
Goed voor milieu, biodiversiteit en economie: agroforestry

Agroforestry of boslandbouw, ze betekenen hetzelfde. Doet een van de termen een belletje rinkelen? Lees dan vooral verder om de rol van Pro Natura hierin te weten te komen. In het andere geval vertelt Hendrik Haers, ecoloog in onze vestiging te Eeklo, waarom de term ons allemaal gekend moet zijn, waarom dat niet zo is en wat het te bieden heeft aan milieu, biodiversiteit en boer(in).

lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief