Redder in nood Axel

Axel werkt amper een maand als ploegbaas bij Pro Natura en heeft ondertussen al heel wat beproevingen doorstaan.

Maar de meest memorabele is toch wel zijn reddingsactie van ploegmaat Abdel. En zo’n een heldhaftige daad verdient een interview! Met een big smile ontvangt Axel me in zijn ploeg om het hele verhaal te doen.

"Het is inmiddels al bijna twee weken geleden… We waren aan het maaien vlak aan de kade in Lot. En opeens gebeurde het, Abdel struikelde over een anker en belandde in het water. Hij had zijn bosmaaier nog in de hand en was in volle uitrusting zwaar beladen. Ik stond per geluk in de buurt en kon zo meteen te hulp schieten. Dit deed ik door hem te kalmeren en naar de ladder te leiden. Na een aantal pogingen kreeg ik zowel Abdel als de bosmaaier uit het kanaal! Gelukkig is Abdel zo’n sterke kerel, anders had het wel eens erger kunnen aflopen...”

Axel zegt, zeer bescheiden, dat hij aangenaam verrast is door de vele schouderklopjes die hij gekregen heeft. Zo maakte hij ook voor het eerst kennis met de directie, die hem een presentje met streekproducten gaf ter beloning.

Aanvaard worden als ploegbaas binnen Pro Natura is volgens Axel geen gemakkelijke opdracht. Maar intussen heeft hij door zijn heldendaad alvast respect kunnen winnen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief