Philippe

Philippe De Lange is aan zijn laatste maand begonnen bij Pro Natura. Een heel jaar werkte hij in de groenploeg in Vilvoorde. "Ik zou heel graag blijven, maar het Wep+-contract is voor een termijn van 1 jaar." Bij wijze van afscheid dit interview.

"Ik heb een natuurlijk corset aangekweekt om mijn rug niet te veel te belasten. Moet wel, in de bouw heb ik mijn rug kapot gemaakt en na jaren rugschool en kinesitherapie let je wel op je houding. Ik probeer ook mijn collega's hier bij Pro Natura aan te zetten om hun rug niet te forceren, maar ze antwoorden meestal: gij met uwen let op altijd, tis wel mijnen rug hé. "

"In het begin dat ik bij Pro Natura werkte moest ik wel even wennen. Ik was namelijk een jaar thuis geweest met mijn rug en door persoonlijke problemen en het was niet makkelijk om weer in het werkritme te komen. Nu kom ik steeds met volle goesting naar het werk, want de sfeer in de ploeg zit goed en ik heb potentieel om een goeie kettingzager te worden. Omdat we op vrijdag niet werken kan ik mijn kindjes ophalen, anders zou dat niet mogelijk zijn."

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief