Jean-Jacques

Jean-Jacques, gekend omwille van zijn ondeugende mopjes en goedlachse houding, is één van de veteranen van Pro Natura. In dienst sinds ’98, en dat herinnert hij zich nog als gisteren: “Het was in november 1998. Na één maand opleiding werd ik meteen aangeworven en sindsdien heb al 4 verschillende contracten gehad. Altijd met een beetje steun achter mij en dat helpt wel” zegt hij met een knipoog.

Maar 19 jaar geleden was het toch wat anders als vandaag: “We moesten soms vechten voor materiaal! Dat is nu enorm verbeterd. Ik heb ook al veel ‘cheffen’ zien passeren. Maar mijn collega’s Staaf en Gunter zijn een constante, al 16 jaar werken we samen.”

Sinds de verhuis van Halle naar Pamel is Jean-Jacques wat langer onderweg naar het werk. Maar die afstand kan zijn motivatie niet kisten: met de bus en in nood kan hij rekenen op zijn collega’s voor een lift. Hij blijft wel een Hallenaar in hart en nieren en vraagt me meteen of ik ook naar ‘t Carnaval ga?!

De toekomst van Pro Natura? “Meer vrouwen!” antwoord Jean-Jacques volmondig. En zijn bronnen vertellen hem dat het vrouwvolk in Eeklo alvast gestaag groeit… Hoop doet leven!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief