Ilir

Ilir is met zijn ploeg zomereiken in de Meerlaan aan het planten wanneer ik toekom voor het interview.

"De laan is 1 km lang. Dat betekent dat er 110 bomen en 330 boompalen in de grond moeten gestoken worden. We hebben met onze ploeg zeker 6 dagen werk vooraleer alles in de grond zit." Niet dat Ilir dit erg vindt. Integendeel, na meer dan 10 jaren buiten werken bij Pro Natura weet hij dat als je iets met plezier doet, het veel sneller gaat.

11,5 jaar geleden begon Ilir als arbeider bij Econet (vroegere naam van Pro Natura) en meteen wist hij dat dit de job van zijn leven was. Zowel het ecologische als het sociale aspect van de job spreekt hem aan. "Snoeien, planten, maaien doe ik zeer graag, zolang er maar goede machines aan te pas komen. Bij Pro Natura leer ik ook verschillende culturen kennen en dat maakt de sfeer hier plezant. Het is niet altijd even gemakkelijk om elkaar te begrijpen, maar ik vind het belangrijk dat we mensen helpen die moeilijk een job vinden."

Ondertussen schopte Ilir het tot hulpploegbaas en is hij dagelijks in de weer om samen met zijn mannen de natuur en bosgebieden van onze klanten te onderhouden en te beheren. "Niets zo mooi als een compliment krijgen van een tevreden klant", grijnst Ilir.

De moeite waard

Welke natuurprojecten vinden Ilir en zijn team de moeite waard om eens te zien of doorheen te wandelen?

  • De oude spoorwegbedding in Zaventem (Pro Natura deed de aanleg van het natuurlijk wandelpad en bloemenveld)
  • Het Gordinpark in Kraainem (snoeien en weghalen van dode bomen en plaatsen van omheining)
  • Zennestraat in Zaventem (aanplant van fruitgaard, hagen en plaatsen van vogelkastjes)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief