Gino

Gino is 50 jaar en een geboren en getogen Meetjeslander. Meer dan 12 jaar voorzag hij de cafés in Eeklo en omstreken van drank.

"Ik weet dat ik in veel te kleine keldertjes de biervaten moest gaan aansluiten. Bij de drankencentrale deed ik het laden en lossen tot ik geopereerd werd aan mijn schouder. Gedaan met het leveren. Gelukkig kon ik deze zomer aan de slag als Wepper bij Pro Natura. Ik woon zelf op een boerderij, ben een echte buitenmens en steek graag de handen uit de mouwen. Ideaal dus, alleen spijtig dat ik met mijn wep-statuut maar tijdelijk kan blijven. Binnen 1 jaar moet ik alweer op zoek naar een nieuwe baan."

Toch Gino treurt niet lang, zeker niet nu zijn favoriete seizoen eraan komt. "Als zoon van een houthakker kliefde ik op mijn 8 jaar mijn eerste eik en sindsdien ben ik niet meer gestopt. Beuk en eik kap ik het liefst omdat deze zo lang blijven branden." Zo stapelt deze boom van een vent de stères brandhout bij elkaar.

Naast het klieven van hout kan Gino zich volledig laten gaan in zijn roofvogelshow. "Ik heb ook 9 buizerds waarmee ik soms demonstraties geef. Een echte valkenier ben ik nog niet, maar muizen zul je bij mij niet vinden:)"

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief