Elise

Elise is geboren en getogen in Eeklo, 30 jaar jong en moeder van twee. Ze is de begeleidster arbeidszorg in Eeklo en de enige vrouwelijke werkvloerbegeleider bij Pro Natura! Dat is al een prestatie op zich. Maar ze is lang niet vreemd van wat testosteron op het werk na 7 jaar Franse en Nederlandse les te geven in beroeps-en technisch onderwijs.

DSC 0089

“Ik was het onderwijs grondig moe en had nood aan een nieuwe uitdaging. Tijdens het verbeteren van mijn toetsen begon ik uit verveling door facebook te scrollen en kwam de vacature van Pro Natura tegen. Ik herkende mezelf meteen in de profielomschrijving! Ik voel me goed in de natuur en ben graag met mijn handen bezig. Daarna bracht ik mijn brief spontaan ter plaatse binnen en kon gelijk op gesprek. De klik was er direct. En dat was blijkbaar wederzijds want op 15 juli kon ik beginnen.”

Wat vind je het leukste aan de job begeleider arbeidszorg?

“De afwisseling, enerzijds de fysieke uitdaging maar anderzijds ook het werken met mensen en de dichte band die je met de ploeg opbouwt. Begeleiding geven in het werk maar ook in het leven vind ik heel interessant. Bovendien boeit de natuur me ook enorm. Zo ga ik regelmatig wandelen met een natuurgids en zoek alle planten op die ik niet ken. Werken met machines lukt goed, en als ik het even niet weet schakel ik mijn goede vriend ‘Youtube’ in. Al doende heb ik op een korte tijd veel geleerd.”

Wat is het motto/de leuze van jouw ploeg?

“Moeilijke vraag want de samenstelling van mijn ploeg wisselt regelmatig. We delen wel onze liefde voor een lekker stukje taart of andere zoetigheden tijdens de pauzes. Wat me ook opvalt is dat de ploeg goed met elkaar overeenkomt en heel tolerant is voor ieders eigenheid. Ze hebben stuk voor stuk oneindig veel geduld en kunnen goed relativeren. Dat is trouwens een groot verschil met het onderwijs.”

Welke tips wil je met jouw collega werfleiders delen? Of van hen leren?

“Alles is nieuw voor mij dus veel tips kan ik zelf nog niet geven. Ik kijk bijvoorbeeld al uit naar de winterwerken om ook dat onder de knie te krijgen. Verder wil ik mijn BE rijbewijs behalen om met de remorque te rijden. De BE-expert/chauffeur van mijn ploeg Maurice geeft mij al ten gepaste tijden tips of gaat samen met mij oefenen op een geschikt terrein. Ook van mijn ploeg kan ik dus best nog veel leren!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief