Eduardo

Het is niet verwonderlijk een koude sombere winterdag als ik Eduardo Nganga kom opzoeken in het Perreveld in Opwijk. De lunchpauze is net gedaan en met volle maag trotseert de ploeg van Eduardo de snijdende wind om paddenschermen te zetten. Samen met Rudy, Pierre, Jan, Yafar, Said, Aburi en Bienvenue gaat Eduardo dagelijks op pad om gemeente Opwijk en omgeving een stuk groener en natuurlijker te maken.

BOKSKAMPIOEN UIT CONGO

"Ik was 23 jaar toen ik helemaal alleen van Congo naar België kwam. Eerst ging ik aan de slag in de bouw en vulde ik mijn tijd met boksen. Dat boksen komt mij nog steeds goed van pas, want je hebt wel wat kracht nodig om een boom te vellen. Dat doe ik ook het liefste: bomen zagen."

VEILIGHEID BOVEN ALLES

"Mijn ploeg is fameus gekleurd: veel mannen zijn afkomstig van verschillende landen (Marokko, België, Congo, Iran,...), maar dat is goed voor de sfeer. Hier wordt veel gelachen ook al spreken we Frans en Nederlands door elkaar. Veiligheid primeert bij mij. Ik wil echt niet meemaken dat iemand een boom op zijn hoofd krijgt. Daarom ben ik heel streng in het dragen van de veiligheidshelm en zaagbroek."

STERK, VOORZICHTIG EN VLUG

"Als we het ritme van Eduardo volgen dan zijn we vlug moe" lachen zijn collega's. "Maar hij is een goede chef, streng en rechtvaardig"

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief