Alexander

Alexander is het ondertussen al gewoon om in de boekskes te staan. Afgelopen week alleen al werden maar liefst 3 natuurprojecten waar hij aan meehielp de ether ingeworpen. Als franstalige kwam hij 13 jaar geleden bij Pro Natura terecht. Dankzij zijn moeder, lerares Nederlands, en door veel te oefenen kan hij zich nu heel goed uit de slag trekken in het Nederlands.

"Samen met Eli, mijn beste kameraad bij Pro Natura hou ik ervan om te werken in de natuur. Het liefst trek ik erop uit met de bosmaaier, maar ook met de hakselaar kan ik goed overweg. Ik kom er zelfs op zaterdag voor werken. In het containerpark in Dilbeek hakselen wij het snoeisel van de voorbije week tot schors."

Naast machines heeft Alexander een passie voor treinen. "In plaats van schapen tel ik treinen om in slaap te vallen. Weet je dat er Amerikaanse treinen bestaan van 2 km lang met maar liefst 240 wagons? Ik ga zelfs op reis met het Toeristisch Spoor Patrimonium in een oude trein."

En hoe zit het nu met die bosvogels? "Oh, die groene beesten maken gewoon te veel lawaai, geef mij maar het geraas van de bosmaaier"

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief