Hamid

Hamid staat optimistisch in het leven: "Ik ben blij. Al 53 jaar:) Alleen werken tot mijn 67ste, zal niet lukken. Tegen dan ben ik kapot. Maakt niet uit wat ik doe, als ik maar genoeg geld verdien voor mijn kinderen, zij gaan hier naar school. Terugkeren naar Marokko, Nadour, zit er niet in. "

AZAD: Nederelands leren met Ketnet

Zijn collega Azad Suleiman begrijpt dit maar al te goed. "Ik ben een Koerd uit Syrië en ben gevlucht. Al vier jaar en zes maanden ben ik in België. Mijn ouders wonen nu in Zwitserland, ik ben blij dat mijn familie veilig is. "

"België is ideaal voor mij: het is hier altijd goed weer, niet teveel sneeuw, niet te koud, de mensen zijn hier vriendelijk. Ik ben hier op mijn gemak." Goed weer is blijkbaar niet voor iedereen hetzelfde.

"Vroeger in Syrië was ik boer en had ik een restaurant, ik reed elke dag met de tractor. Daarom werk ik zo graag bij Pro Natura, altijd buiten,..." Als ik vraag hoe het komt dat hij zo goed Nederlands spreekt ligt het antwoord toch niet zo voor de hand: "Karrewiet op Ketnet ken je dat? Daar leer ik Nederlands en zo kan ik volgen wat er in de wereld gebeurt" en zijn grote droom heeft hij ook zonet verwezenlijkt: "Ik ben zo fier dat ik mijn rijbewijs heb gehaald in België. Nu kan ik ook eindelijk met de camionette rijden:)"

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief