Bedrijfsgroen

Contactpersoon

U droomt als bedrijfsleider van een gezonde en productieve werkomgeving? U wilt een aantrekkelijk en groener terrein? U wilt inzetten op duurzaamheid en gelooft in sociale economie als kwaliteitsvolle partner voor de realisatie van A tot Z? Pro Natura is er voor U!

Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

  • U biedt uw medewerkers een gezonde en productieve werkomgeving.
    • Betere en gezondere luchtkwaliteit.
    • Natuurbeleving helpt ontstressen.
  • Mogelijkheden voor teambuilding op eigen domein.
  • Een groen bedrijventerrein past perfect in uw duurzaam beleid.
  • U draagt bij aan het voortbestaan van plant en diersoorten in Vlaanderen.
  • U kan aanspraak maken op subsidies voor uw project.
  • U heeft één partner en aanspreekpunt voor uw project: Pro Natura!

Pro Natura is part of 'the green deal'!

Meer dan 110 bedrijven, organisaties en (lokale) besturen engageren zich om de komende drie jaar de biodiversiteit op hun terreinen te verhogen. Pro Natura is één van de ondersteunende organisaties en staat klaar met raad en daad! Vraag een uur gratis advies aan bij ons en ontdek wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Hoe gaan we te werk?

Pro Natura is gespecialiseerd in het creëren van natuurlijke, streekeigen, biodiverse en onderhoudsvriendelijke bedrijventerreinen met aandacht voor een grote verwevenheid tussen bebouwing en omgeving. Wij begeleiden u, indien gewenst, ook in het bekomen van een vergunning ‘tijdelijke natuur’ en/of subsidiedossiers (bijvoorbeeld: voor ontharding,…).

We werken volgens een beproefd stappenplan om grijze bedrijventerreinen om te toveren tot groene domeinen die leven en doen leven! Onze diensten kunnen afzonderlijk geconsulteerd worden maar de grote sterkte is dat Pro Natura van plan tot uitvoering uw partner kan worden.

1. Inventarisatie van aanwezige soorten op de site + inschatten van potentieel

Alle aanwezige soorten planten, dieren en insecten worden geïnventariseerd en beschreven om de streekeigen biodiversiteit maximaal te stimuleren.

2. Conceptstudie

Wij denken na over een totaalconcept om de groene zones en bebouwing optimaal te verweven.

3. Ontwerp

Onze ontwerpdienst maakt een uniek ontwerp voor uw bedrijf op basis van het potentieel van het gebied: houtkanten, fruitbomen, waterpartijen, bloemenweides, groengevels,… alles is mogelijk!

4. Indien van toepassing : vergunning ‘tijdelijke natuur’ & subsidiedossiers

Er zijn diverse subsidies om ontharding en het verhogen van biodiversiteit te stimuleren. Bovendien kan u een vergunning aanvragen om uw terrein tijdelijk open te stellen voor beschermde diersoorten tot de realisatie van de bestemming aanvangt.

5. Bestek en meetstaat

We beschrijving in detail hoe dit ontwerp in de praktijk gebracht moet worden en hoe het achteraf beheerd moet worden.

6. Aanleg

Over tot actie! Onze ploegen leveren vakwerk op maat om de plannen binnen het aangegeven tijdbestek op uw bedrijventerrein te realiseren.

7. Onderhoud en beheer

Ook het onderhoud kan u zonder zorgen uitbesteden aan de ploegen van Pro Natura. Wij beheren met respect voor mens en dier.

8. Communicatie en sensibilisatie

Creëer een draagvlak voor u project en laat u begeleiden door onze communicatiedienst in de organisatie van communicatieactiviteiten en dragers zoals infoborden, presentaties, persberichten,…

Inspirerende groene bedrijventerreinen

Picknickbank met insectenhotel

Biodivers bedrijventerrein

D'Ieteren Immo

D'Ieteren deed beroep op Pro Natura om de groenstructuur van drie bedrijventerreinen te hervormen met nadruk op het verhogen van de lokale biodiversiteit. Wij maakten een ontwerp dat zorgt voor een natuurlijke, streekeigen en onderhoudsvriendelijke bedrijfsomgeving met aandacht voor een grotere verwevenheid tussen bebouwing en omgeving. Nadien mochten we ook de aanleg voor onze rekening nemen en namen we de collega's mee op sleeptouw voor een teamdag in het teken van de biodersiteit bij D'ieteren.

Bekijk enkele foto's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief